Klett Αυτοκόλλητο Σύστημα
Η καινοτόμος σειρά του αυτοκόλλητου συστήματος της Uponor μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο εγκατάστασης της ενδοδαπέδιας θέρμανσης μέχρι και 50% και έτσι να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση κόστους. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία "χριτς χρατς", το αυτοκόλλητο σύστημα προσφέρει ένα πλεονέκτημα - και έναν τρόπο εγκατάστασης χωρίς ταλαιπωρία - που επιτρέπει στον καθένα να τοποθετήσει μία ολοκληρωμένη εγκατάσταση ενδοδαπέδιας στο μισό χρόνο από ότι στις συμβατικές μεθόδους εγκατάστασης.


Siccus Χρήση Ξύλινων Πατωμάτων
Το σύστημα είναι κατάλληλο για νέες κατασκευές όπως επίσης και ανακαινίσεις παλαιών κτιρίων. Το Uponor Siccus είναι μία εγκατάσταση ξηράς δόμησης με χρήση ειδικών πάνελ ( ελάχιστο ύψος κατασκευής 43 χιλιοστά). Είναι γρήγορο και καθαρό στην εγκατάσταση και μπορεί κάποιος να περπατήσει πάνω του αμέσως μετά την εγκατάσταση. Όλες οι συμβατικές καλύψεις δαπέδου όπως πλακάκια, παρκέ, χαλιά και πλαστικά με μέγιστη θερμική αντίσταση Rλ,B = 0.15 m2K/W, είναι κατάλληλες.


Classic
Το Uponor Classic είναι το ιδανικό σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης/ψύξης για διάφορα πατώματα σε νέα σπίτια και εμπορικά κτίρια. Τρεις διαφορετικοί τύποι πλάκας κόμβων επιτρέπουν την τοποθέτηση των σωλήνων σε αποστάσεις ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου. Η ανθεκτική μόνωση καθιστά το σύστημα απόλυτα κατάλληλο για χρήση σε περιοχές με υψηλά επίπεδα κυκλοφορίας όπως αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εγκαταστάσεις παραγωγής, χώρους πωλήσεων, κ.α.


Minitec
Χάρη στο χαμηλό ύψος του ( περίπου 1 εκατοστό), το Uponor Minitec είναι το τέλειο σύστημα για έργα ανακαινίσεων. Η μορφόπλακα του Uponor Minitec που δέχεται τους σωλήνες Uponor PE-Xa 9.9x1.1mm μπορεί να εγκατασταθεί σε υφιστάμενο τσιμεντένιο, ξύλινο ή με πλακάκια δάπεδο. Η αυτοκόλλητη ταινία στο πίσω μέρος της μορφόπλακας εγγυάται μία ασφαλή στερέωση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Η τσιμεντοκονία εγκαθίσταται μόλις πάνω από το ύψος των κόμβων, με αποτέλεσμα μία αύξηση του ύψους του δαπέδου μόνο 15mm. Ο ειδικός σχεδιασμός των φύλλων του μορφοστηρίγματος εξασφαλίζει ότι οι τσιμεντοκονίες ρέουν καλά και μπορούν να ενωθούν με το υπόστρωμα..


Tecto
Eίναι μία πρωτοποριακή τεχνολογία ενδοδαπέδιας θέρμανσης που ανοίγει νέους ορίζοντες. Με το νέο Uponor Tecto θα διαπιστώσετε ότι η δουλειά σας είναι καλύτερη, ταχύτερη, ευκολότερη, ασφαλέστερη και πιο αποδοτική. Χάρη στα μοναδικά του στοιχεία, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Uponor Tecto γρήγορα, ακόμα και μόνοι σας, φυσικά, σύμφωνα με τα σχετικά πρότυπα. Απλά κολλήστε το φιλμ επικάλυψης πάνω στο διπλανό στοιχείο έτσι ώστε να αλληλεπικαλύπτονται. Αυτό εξασφαλίζει μία ασφαλή σύνδεση. Η τοποθέτηση σωλήνων με 45° γωνία είναι το ίδιο εύκολη με τα διαγώνια στηρίγματα Uponor Tecto. Οι "προβληματικές περιοχές" ανήκουν στο παρελθόν. Τα στηρίγματα του Uponor Tecto εξασφαλίζουν ότι οι σωλήνες τοποθετούνται σωστά. Επίσης, με το Uponor Tecto δεν υπάρχουν κυριολεκτικά απορρίμματα. Το μοτίβο πλέγματος διευκολύνει το κόψιμο στο σωστό μέγεθος. Για να ξεχωρίσετε τα κομμένα μέρη, απλά διαχωρίστε το φιλμ επικάλυψης με το μονωτικό στοιχείο με μία γρήγορη κίνηση. Μετά ενώστε τα πάλι έτσι ώστε να επικαλύπτονται. Το μεγάλο μέγεθος των πάνελ, 1450x850 χιλιοστά, επιτρέπει τη γρήγορη πρόοδο. Το Uponor Tecto μπορεί επίσης να αντέξει ιδιαίτερα μεγάλα φορτία: ένα εκπληκτικό 500 kg/m2 με πάχος 38/35 χιλιοστά και μέχρι 3000 kg/m2 με πάχος 11 χιλιοστών.


Tacker
Το σύστημα Uponor Tacker εγγυάται ότι κάθε εξάρτημα έχει μία τέλεια αντιστοιχία:

  • Tα θερμοηχομονωτικά πάνελ με τα ανθεκτικής υφής φύλλα επικάλυψης και το μοτίβο πλέγματος
  • Tο εύκαμπτο αεροστεγές σύστημα σωλήνων φτιαγμένο από ένα επιστρωμένο, δικτυωμένο υλικό
  • Tα δυνατά καρφιά συρραπτικού που διασφαλίζουν ότι ο σωλήνας έχει στερεωθεί αξιόπιστα στα πάνελ τάκερ
Μαζί με όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια του συστήματος. Ο εύκαμπτος σωλήνας μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις διατάξεις χώρων και εξασφαλίζει μια σταθερά άνετη και ευχάριστη κατανομή της θερμότητας.